فرونشست زمین که از آن به عنوان «زلزله خاموش» نیز یاد میشود تقریبا تمام دشتهای کشور که آب شیرین زیرزمینی دارند را در معرض خطر جدی قرار داده است. مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها ضمن هشدار نسبت به نرخ بالا و خطرات ناشی از فرونشست زمین در کشور تاکید کرد: فرونشست زمین در ردیف مخاطرات جدی کشور در برنامه هفتم توسعه در دستور کار سازمان ...
مدیرکل دفتر مخاطرات زیستمحیطی و مهندسی سازمان زمینشناسی گفت: از ۶۰۹ دشت کشور، حدود ۵۰۰ دشت دارای آبهای شیرین هستند که همه آنها با پدیده فرونشست مواجهاند.
مدیر دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اصفهان گفت: فرونشست زمین در دشت اصفهان- برخوار به سمت مناطق شهری، رودخانه زاینده رود، پلهای تاریخی و میدان نقش جهان در حال پیشروی است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ایران تقریباً بدون استثنا تمام آبخوانهای بیش از ۱۵ سانت در سال نشست زمین دارد، نشست زمین در جنوب تهران به ۳۷ سانت رسیده است، همچنین در اطراف مشهد و اطراف حرم هم تقریباً به ۲۰ سانت در سال رسیده که این عدد وحشتناک است.
رییس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در صورت تداوم روند برداشت آب در ۴۴ منطقه و ۱۰۹ نقطه کشور که اعلام کردهایم دچار فرونشست شدهاند، قابل جبران نخواهد بود.
رییس کمیته محیطزیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با اشاره به برداشت بیرویه از منابع آبی گفت: بسیاری از سازههایی که در تهران بر روی دشتی که سفرههای آب زیرزمینی آن خالی شده ساخته شدهاند ممکن است به جای یک زلزله هفت ریشتری با یک زلزله پنج ریشتری فرو بریزند.
مدیریت نادرست منابع آبی،طی چهار دهه اخیردر کشور فشار بسیار زیادی به منابع آب زیرزمینی وارد شده و این منابع تخلیه شدهاند. تخلیه منابع آب زیرزمینی باعث ایجاد یک نوع خشکسالی مصنوعی شده که فرونشست زمین در بسیاری از مناطق کشور را موجب شده است؛ فرونشستهایی که باعث وارد آمدن خسارات سنگینی خواهد شد
رییس سازمان نقشه برداری کشور اعلام کرد: از ۳۱ استان کشور ۲۹ استان در خطر پدیده فرونشست زمین قرار دارند و لازم است مسوولان تصمیمات قاطع در این زمینه بگیرند، چرا که ایران در حال نشست است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور ما در معرض تخریب سرزمین است، گفت: سدسازی غیر اصولی یکی از عوامل مهم بیابانزایی در کشور است.
مجید دلاور عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس محمد رضا زاغیان کارشناس ارشد منابع آب دانشگاه تربیت مدرس امروزه، مدیریت موثر و واقعبینانه منابع آبی در حوضههای آبریز بهدلیل ضرورت رسیدگی به موضوعات چالشبرانگیزی که بین بخشهای عرضه و تقاضا وجود دارد، یک وظیفه اساسی برای مدیران و برنامهریزان است. طی دهههای اخیر افزایش فاصله بین تقاضا و منابع آب تجدیدپذیر ...
جنگل از دید عموم مردم فضایی بانشاط برای گردشگری و از نظر بسیاری از ساکنان درون و حاشیه آن جنگل محلی برای کسب درآمد و امرار معاش است اما ارزشهای علمی، اقتصادی و گردشگری تنها بخشی از کارکردهای مهم جنگل است. کشورهای توسعه یافته بر اساس تجاربشان به اهمیت آن پی بردهاند و همواره به دنبال بهبود کمی و کیفی جنگلها هستند.
طی دو سال گذشته تهران به عنوان پرمصرفترین شهر کشور در حوزه آب شناخته شد و با توجه به اینکه ترسال بودیم، مشکل خاصی به وجود نیامد اما امسال ماجرا با دو سال پیش تفاوت دارد چراکه اگر روال به همین صورت پیش برود، تشنگی مهمان پایتخت نشینان خواهد شد.
کارشناس ارشد آبخیزداری و فعال محیط زیست گفت: زیستگاههای تالابی یکی از با اهمیتترین اکوسیستمهای طبیعی کره زمین هستند که نقش بهسزایی در توسعه جوامع اطراف خود ایفا می کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: تغییرات اقلیمی پیامدها و آثار مخربی برای ۲۰ سال آینده این خطه خواهد داشت که مقابله با آن نیازمند چاره اندیشی و برنامه ریزی است.
یک پژوهشگر منابع آب ضمن تشریح پدیده خشکسالی انساننهاد گفت: درحال حاضر کشور ما در مرحله حاد بحران آبی قرار دارد و علاوه بر از دست رفتن تالابها، سطح آبهای زیرزمینی نیز طی سالیان اخیر به دلیل اضافه برداشتها تغییرات کاهشی شدیدی یافته است.
یک کارشناس حوزه آب گفت: در حوزه هیدروپالیسی ما در حوضه آبریز سیروان و عراق بالادست هستیم و در حوضه کرخه که آب وارد خوزستان و هورالعظیم میشود و همچنین هیرمند و هریررود پایین دست هستیم. اینها مسائلی هستند که دیپلماسی آبی و راه حلهای بلندمدت را میطلبد.
نهادهای صنعتی، برخی موانع تولید و توسعه را قوانین نظارتی محیطزیست دانستهاند؛ استنباطی که با توجه به شرایط شکننده و بحرانی آلودگی هوا، کمآبی و فرونشست، طبیعت ایران را بیشتر از پیش قربانی توسعه ناپایدارخواهد کرد.